Carpaccio de filet de porc ibèric
amb maduixes
1 hora |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
1 filet de porc ibèric
400 g maduixes
Un grapat de ruca
100 g de parmesà en làmines
100 ml Oli d’Oliva Verge Extra
30 ml Vinagre balsàmic de Mòdena
Sal
Pebre
Fulles de
menta
1 cullerada de postres de suc de llimona
Gaudeix d’aquesta fresca i saborosa recepta de carpaccio de filet de porc amb maduixes. El carpaccio és un plat típic de la gastronomia italiana. La carn, que es presenta crua, ve acompanyada d’un amaniment que, normalment, acostuma a ser d’oli i llimona. A Ca Na Paulina hem versionat la recepta en utilitzar el filet de porc. El secret del plat consisteix a congelar la peça de carn, per aconseguir així la textura tan característica del carpaccio una vegada el tallem… A més, el toc agredolç de les maduixes combina molt bé amb el tall de carn.
Elaboració
- Congelar el filet de porc. Un cop congelat, tallar-lo en làmines molt fines i col·locar-les en un plat en cercle.
- Salpebrar.
- Tallar les maduixes en làmines primes amb una mandolina, col·locant-les sobre del carpaccio.
- Preparar la vinagreta, afegir en un bol l’oli en fred, el vinagre balsàmic, unes fulles de menta picada, una mica de sal i la culleradeta de suc de llimona. Barrejar bé.
- Afegir una mica de vinagreta en el carpaccio i servir.