Carré de xai
amb puré d’api rave
1 hora i 30 minuts |Mitjana-alta | 4 persones
Hi ha ocasions que s’han de celebrar amb receptes especials. El carré de xai amb puré d’api rave és un plat ideal per commemorar les dates més assenyalades.
No hi ha res tan suculent com un bon costellam de porc, i pocs acompanyaments li van millor que l’exquisit puré que et proposem. És un plat elegant i deliciós, perfecte per maridar amb una bona copa de vi.
Feliç any de part de l’equip de Ca Na Paulina!
INGREDIENTS
1 costellam de xai de Ca Na Paulina
2 cebes
2 grans d'all
300 g d’api rave
200 ml de nata líquida
200 ml de beguda d'arròs
1 llimona
30 g de mostassa amb mel
50 g de pa
ratllat Panko
5 g d'alfàbrega fresca
5 g de julivert fresc
5 g de romaní fresc
5 g de farigola fresca
5 g de parmesà en pols
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
Elaboració
- Preescalfeu el forn a 220 °C.
- Feu el carré del costellam: netegeu-lo eliminant la carn que està sobre les costelles, la capa de greix i l'os de l'espinaga. Talleu la carn que queda entre les costelles amb un ganivet afilat i fi, i raspeu les costelles per baixar la carn i que surtin netes. Partiu el costellam en trossos petits per poder coure-ho bé. Reserveu-lo.
- Peleu i talleu les cebes i l’api rave en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-los.
- Peleu i talleu els alls en daus molt petits (brunoise). Reserveu-los.
- Piqueu finament les herbes aromàtiques. Reserveu-les.
- Ratlleu la pell de la llimona. Reserveu-la.
- Escalfeu les cebes en una olla amb una mica d'oli d'oliva sense que agafin molt color. Salpebreu-les.
- Incorporeu l’api rave i sofregiu-lo un parell de minuts.
- Afegiu la beguda d'arròs i la nata. Coeu-ho a foc lent durant 15 minuts fins que estigui tendre.
- Tritureu la salsa d’api rave amb un processador d'aliments fins que obtingueu un puré fi. Reserveu-lo.
- En una safata, barregeu les herbes fresques picades amb el pa Panko, els alls, el formatge, la pell de la llimona i 50 ml d'oli d'oliva. Salpebreu-ho i reserveu-ho.
- Segelleu (marqueu) el carré de xai per tots els costats en una paella amb una mica d'oli a foc mitjà. Salpebreu-lo.
- Pinzelleu la carn amb la mostassa, sense tocar els ossos, i arrebosseu-la per la mescla de Panko, herbes, formatge i llimona.
- Enforneu el carré de xai amb un rajolí d'oli a 220 °C durant 12-15 minuts.
- Talleu-lo en racions de tres o quatre costelles i reserveu-les.
- Per emplatar, dibuixeu un cercle amb la salsa d’api rave i col·loqueu una ració de carré de xai en un lateral. Decoreu-ho amb uns daus d’api rave saltejats.