Espatlla de xai
a la mallorquina
Elaboració: 30 minuts. Cocció: 7 hores i 20 minuts |Mitjana | 4 persones
L'espatlla de xai, ideal per a l'elaboració d’estofats, resulta una peça molt apreciada per a les ocasions especials. A Ca Na Paulina hem marinat l'espatlla amb espècies aromàtiques, tocs cítrics de taronja i llimona i una dolça essència de vi per a afegir-li més tendresa i suculència. A més, la guarnició a base de patates i sobrassada afegeix encara més personalitat i sabor al plat. Sens dubte, una recepta que garantirà el teu èxit culinari aquestes festes.
Elaboració
- Deixar macerar l'espatlla tota la nit amb peles de llimona i taronja, llorer, romaní, vi, sal, pebre i oli. Abans d'afegir l'all, colpejar amb la part plana del ganivet.
- Bullir les patates baby 5 minuts, i semi-cuinar-les.
- Trossejar la sobrassada amb les mans a trossos petits.
- Escalfar el forn a 100º i cuinar l'espatlla juntament amb la resta dels ingredients, menys les patates i la sobrassada, durant unes 7 hores.
- Salpebrar les patates i afegir juntament amb els trossos de sobrassada 20 minuts abans d'acabar la cocció.
- Pujar la temperatura a 180° perquè es dauri. Donar la volta per a daurar per tots dos costats.
INGREDIENTS
2 espatlles de xai
100 g de sobrassada
4 branques de romaní fresc
Pell d'una taronja
Pell d'una llimona
2 fulles de llorer
200 ml de vi de Porto
2 grans d'all
300 g de
patates baby
Sal
Pebre
Oli d'oliva verge extra