Coca de carnestoltes
amb sobrassada
1 hora i 30 minuts |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
100 g de sobrassada de Mallorca Ca Na Paulina
4 ous Ca Na Paulina
40 g de llard de porc Ca Na Paulina
80 g de carabassat
½ llimona
200 g de sucre
200 g de farina
60 g de mantega
10 g de llevat
125 ml de llet
Sucre glaç
Sal
A Ca Na Paulina, ens encanten les tradicions culinàries. Hem fornejat una coca de carnestoltes per llepar-se els dits. Es convertirà en la teva recepta estrella a cada Quaresma! És tan deliciosa que no descartem que la vulguis cuinar també durant la resta de l’any.
Sigui com sigui, aquesta recepta et pot ser molt útil. Trigaràs només 1:30 h a preparar-la i es convertirà en una part essencial de la celebració.
Òbviament, la nostra coca de carnestoltes porta carabassat i sobrassada de Mallorca, dos elements imprescindibles. No et preocupis, és fàcil de preparar. Segueix amb molta cura les instruccions i segur que el resultat serà excel·lent.
Elaboració
- Esmicoleu la sobrassada. Reserveu-la.
- Ratlleu la pell de la llimona. Reserveu-la.
- Separeu els rovells de les clares. Reserveu-los.
- Munteu les clares a punt de neu en un bol. Reserveu-les a la nevera.
- Foneu en un cassó el llard de porc i la mantega. Reserveu-ho.
- Munteu els rovells amb el sucre fins que doblegueu el seu volum.
- Incorporeu el llard i la mantega fosa, barregeu-ho, i afegiu-hi la llet. Torneu-ho a barrejar.
- Afegiu-hi la farina, el llevat i un polsim de ratlladura de llimona i de sal. Continueu-ho barrejant fins que n’obtingueu una massa homogènia.
- Incorporeu-hi les clares muntades i barregeu-ho bé amb una espàtula, fins que s'hagin incorporat completament. Reserveu-ho.
- Preescalfeu el forn a 160 °C.
- Folreu el motlle amb paper vegetal i pinteu-lo amb una mica d'oli.
- Repartiu els trossos de sobrassada i de carabassat per tot el motlle.
- Incorporeu-hi la massa resultant i enforneu-la durant 40-45 minuts a 160 °C. Refredeu-la i desemmotlleu-la.
- Per emplatar, talleu la coca de carnestoltes amb sobrassada en porcions i empolvoreu-hi una mica de sucre glaç.