Receptes | Coca de sobrassada amb préssecs i taronja

Coca de sobrassada
amb préssecs i taronja

3 hores i 30 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

150 g de sobrassada de Ca Na Paulina
2 ous de Ca Na Paulina
187 g de farina de força
2 préssecs en almívar
1 taronja
65 g de mantega
200 g de patata
10 g de llevat fresc
100 g de sucre
15 ml de llet
15 ml d'oli d'oliva suau
Sucre glaç
Sal

Donem la benvinguda al mes de desembre amb una recepta molt mallorquina: coca de sobrassada amb préssecs i taronja.
La combinació de dolç i salat és un èxit assegurat. No se’ns acut una millor manera de compartir una estona agradable entre amics o familiars que amb una porció d’aquesta saborosa coca entre les mans. Completament irresistible!

Elaboració

  1. Esmicoleu la sobrassada. Reserveu-la.
  2. Talleu els préssecs en grillons. Reserveu-los.
  3. Ratlleu la pell de la taronja. Reserveu-la.
  4. Tamiseu la farina amb un colador. Reserveu-la.
  5. Dissoleu el llevat en la llet tèbia fins que es desfaci. Reserveu-ho.
  6. Bulliu les patates des de fred en una olla amb aigua i sal durant aproximadament 25-35 minuts. Refredeu-les, peleu-les i xafeu-les (180 g) amb una forquilla fins que obtingueu un puré. Reserveu-lo tebi.
  7. Barregeu el sucre amb la mantega en un bol gran fins que obtingueu una mescla tova i homogènia.
  8. Incorporeu la mescla de llet i llevat al bol.
  9. Afegiu-hi un ou i bateu-lo fins que s'hagi incorporat bé. Afegiu-hi la meitat del segon ou i bateu-lo de nou (en total, afegiu-hi un ou i mig batut).
  10. Incorporeu-hi la patata, l'oli, la ratlladura de taronja i una mica de sal. Barregeu-ho bé.
  11. Afegiu-hi a poc a poc la farina tamisada barrejant constantment fins que estigui tot ben incorporat i la massa tingui consistència.
  12. Deixeu fermentar la massa en el bol tapat amb un drap durant 1-2 hores a temperatura ambient. Ha de doblegar la seva grandària.
  13. Preescalfeu el forn a 180 °C.
  14. Folreu una safata de forn amb paper vegetal i aboqueu-hi la massa. Esteneu-la bé (amb les mans empastifades en oli) i deixeu-la fermentar tapada amb un drap durant 30 minuts més. Reserveu-la.
  15. A la superfície de la massa, incorporeu els préssecs i la sobrassada (en petites boletes) estrenyent lleugerament la massa.
  16. Enforneu la coca a 180 °C durant 30-45 minuts. Refredeu-la, desemmotlleu i empolvoreu amb sucre glaç per damunt.
  17. Racioneu i serviu la coca de sobrassada amb préssecs i taronja.