Coca salada
de Sant Joan
4 hores i 45 minuts |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
3 salsitxes de porc Ca Na Paulina
100 g de sobrassada de Mallorca Ca Na Paulina
1 ceba
2 tomàquets
2 pebrots verds
300 g de farina de força
7 g de llevat fresc
200 ml d'aigua
mineral
Farigola seca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
La nit de Sant Joan és, per a molts, la més màgica de l'any.
Cada zona té les seves pròpies tradicions per a festejar l'arribada de l'estiu: la més habitual és, segurament, encendre una foguera per a cremar-hi tot el dolent de l'últim any. A Ca Na Paulina ens agrada celebraraquesta nit amb la Coca de Sant Joan.
Aquesta coca tradicional sol tenir una base de massa estil brioix amb crema pastissera, pinyons o fruita gebrada, encara que també és habitual trobar opcions amb massapà o crema de xocolata.
Nosaltres et proposem aquesta opció tan original i deliciosa: una Coca de Sant Joan salada amb salsitxes, verdures i un toc de sobrassada balear.
Reuneix familiars i amics per a gaudir d'aquesta recepta en la millor companyia. Sorprendràs a tots els teus convidats!
Elaboració
- Dissoleu el llevat en un bol amb l'aigua. Reserveu-lo.
- Tamiseu la farina en un altre bol i incorporeu-hi un polsim de sal. Barregeu-ho.
- Aboqueu la mescla d'aigua amb llevat i ho removeu, a poc a poc, amb una cullera.
- Incorporeu-hi 50 ml d'oli i un polsim de farigola, a poc a poc. Barregeu-ho i pasteu-ho damunt d'una superfície enfarinada fins que la massa prengui consistència i no es pegui a les mans.
- Deixeu reposar la massa durant 3 hores, tapada amb un drap a temperatura ambient.
- Talleu les salsitxes en rodanxes mitjanes. Reserveu-les.
- Esmicoleu la sobrassada. Reserveu-la.
- Renteu i talleu els tomàquets i els pebrots verds, retirant les llavors i les parts blanques, en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-los.
- Peleu i talleu la ceba en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-la.
- Barregeu en un bol les salsitxes i les verdures amb un rajolí d'oli, sal i pebre.
- Esteneu la massa en una safata de forn, amb paper vegetal sota, i unteu amb una mica d'oli la superfície.
- Fermenteu-la durant 30 minuts a temperatura ambient.
- Preescalfeu el forn a 180 °C.
- Incorporeu la mescla de salsitxes amb verdures i la sobrassada.
- Enforneu-ho durant 40-50 minuts a 180 °C.
- Per a emplatar, talleu un tros de coca de Sant Joan i serviu-la temperada o freda.