Costelles de xai
amb fonoll i tàperes
50 minuts |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
12 costelles de xai de Ca Na Paulina
1 fonoll
2 cebes
2 grans d'all
1 llima
12 g de tàperes
75 ml de vi blanc
150 ml de brou de verdures
100 ml de nata
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
Avui hem preparat una recepta espectacular: costelles
de xai de Ca Na Paulina amb fonoll i tàperes.
Si ja has tastat les nostres costelles de xai, poca cosa més podem afegir. Només, que
pensis en gran i facis un acompanyament de categoria, com aquesta deliciosa salsa de fonoll
i tàperes, que li aporta moltíssima cremositat al plat. El resultat és elegant i, sobretot,
està boníssim!
Elaboració
- Peleu i talleu les cebes i les dents d’all (sense el germen) en daus petits (brunoise). Reserveu-los.
- Separeu les fulles verdes del fonoll i talleu-les en juliana fina. Reserveu-les per separat i guardeu una mica de fonoll per a la decoració final del plat.
- Ratlleu la pell de la llima i reserveu-la.
- Escalfeu una mica d’oli en una paella i sofregiu les cebes amb els alls a foc mitjà. Salpebreu-ho.
- Desglaceu-ho amb el vi blanc i apugeu el foc per tal que s’evapori l’alcohol.
- Incorporeu el fonoll en juliana i ofegueu-ho tot durant 5 minuts a foc mitjà.
- Afegiu-hi el brou (100 ml) i la nata. Coeu-ho tot junt durant 10 minuts a foc mitjà-baix.
- Tritureu l’elaboració anterior amb un processador d’aliments i incorporeu-hi el brou restant (50 ml), les tàperes i una mica de ratlladura de llima. Processeu-ho fins que n’obtingueu una salsa homogènia. Rectifiqueu-la al gust i reserveu-la.
- Escalfeu una mica d’oli en una graella i coeu-hi les costelles de xai a foc mitjà. Salpebreu-les.
- A l’hora d’emplatar, dibuixeu un cercle amb la salsa de fonoll i tàperes i col·loqueu-hi tres costelles de xai. Decoreu-ho amb el fonoll laminat i les fulles reservades.