Greixonera
de sobrassada
1 hora i 15 minuts |Fàcil | 2 persones
INGREDIENTS
80 g de sobrassada de Mallorca Ca Na Paulina
2 ous Ca Na Paulina
½ llimona
½ ensaïmada
50 g de sucre
250 ml de llet
Mantega
Canyella en brut
2 cassoles de fang
La cuina d'aprofitament es basa en el principi que, el menjar, encara que hagi passat del seu punt òptim de consum, no es tira. Es tracta de trobar formes originals de donar una nova vida als ingredients i crear noves elaboracions delicioses.
La greixonera segueix precisament aquesta filosofia: és un plat d'origen eivissenc que es prepara amb les ensaïmades del dia anterior. Encara que tradicionalment sigui unes postres dolces, elaborat amb sucre i canyella, nosaltres hem volgut donar-li un toc salat i preparar aquesta greixonera de sobrassada.
A continuació et deixem tots els passos per a preparar aquesta recepta. I, al nostre Instagram, trobaràs la versió en vídeo. Bon profit!
Elaboració
- Esmicoleu la sobrassada, trossegeu l'ensaïmada i peleu la pell de la llimona, retirant la part blanca de l'interior.
- Infusioneu la llet en un cassó amb una branca de canyella i la pell de la llimona. Refredeu-ho i coleu-ho.
- Bateu els ous i el sucre amb unes varetes en un bol.
- Incorporeu la llet infusionada, la sobrassada i l'ensaïmada. Barregeu-ho bé.
- Unteu les cassoles de fang amb mantega i aboqueu la mescla anterior.
- Enforneu durant 35-45 minuts a 190 °C al bany maria. Refredeu-ho.
- Per a emplatar, serviu la greixonera de sobrassada amb la cassola de fang. Us animeu a provar-la?