Patates farcides
de botifarra
45 minuts |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
3 llonganisses fresques Ca Na Paulina
½ ceba morada
2 alls
4 patates
1 alvocat
2 tomàquets
½ llimona
15 g de mostassa Dijon
100 ml de vinagre de vi blanc
Fulles de llorer
Alfàbrega
fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
Prepara aquestes patates farcides de botifarra i conquesta paladars!
Aquesta recepta fàcil de preparar et transportarà a la cuina mediterrània amb cada mossegada: les patates es fornegen fins a assolir una textura cruixent per fora i tendra per dins, però el veritable toc de distinció és al farcit. A més, la combinació d'alvocat amb mostassa aporta un sabor suau i lleugerament picant que complementa a la perfecció els sabors de la joia de la corona: la botifarra.
Gaudeix d´una combinació de sabors i textures que et deixarà volent més! Et deixem amb la recepta completa:
Elaboració
- Tallar la ceba a tires (juliana). Reservar.
- Tallar els tomàquets a daus petits (brunoise). Reservar
- Barrejar la ceba en un bol amb el vinagre, 100 ml d'aigua calenta i un pessic de sal. Macerar a la nevera durant 45 minuts mínim.
- Barrejar els tomàquets en un bol amb unes fulles d'alfàbrega, un raig generós d'oli i un pessic de sal i de pebre. Reservar durant 45 minuts a la nevera.
- Rentar les patates, tallar una creu a cadascuna i pintar-les amb una mica d'oli.
- Fornejar les patates a l'airfryer durant 35-45 minuts a 170 ºC.
- Picar les dents d'all i esmicolar les llonganisses fresques. Reservar.
- Triturar amb un processador d'aliments l'alvocat amb la mostassa, un rajolí de suc de llimona i d'oli i un pessic de sal i de pebre. Reserveu-ho.
- Escalfar una mica d'oli en una paella i daurar els alls amb unes fulles de llorer a foc mitjà.
- Incorporar les llonganisses esmicolades. Cuinar durant 10 minuts a foc lent.
- Obrir les patates rostides, buidar una mica el seu interior i omplir amb la salsa d'alvocat, els tomàquets, la ceba morada i les botifarres esmicolades.
- Per emplatar, servir les patates farcides de botifarra en un plat i afegir un rajolí d'oli i un pessic de pebre mòlt.