Receptes | Piruletes de porcella amb salsa de poma i comí

Piruletes de porcella
amb salsa de poma i comí

17 hores |Mitja | Comensales4 persones

  • Piruletes de porcella amb salsa de poma i comí

Aquestes piruletes de porcella amb salsa de poma i comí són l'aperitiu perfecte per a sorprendre els teus convidats en un còctel elegant, un sopar informal o un deliciós picotejo.
El farciment es desfà a la boca gràcies a la cremositat de la beixamel i el sabor intens de la carn i les verdures. A més a més, el nostre procés d'elaboració aconsegueix que la porcella quedi tendra i conservi tota la seva suculència.
La salsa que acompanya a les piruletes té un toc àcid que aporta una nota fresca que complementa estupendament aquesta recepta.
Prova-ho, no te’n penediràs!

Elaboració

  1. Espremeu el suc de les llimones. Reserveu-lo.
  2. Peleu i talleu un gra d'all en daus petits (brunoise). Reserveu-los.
  3. Barregeu en un bol l'all, el suc de les llimones, 60 ml de vi brandi, unes fulles de farigola picada, llorer, un rajolí d'oli i un polsim de sal i de pebre.
  4. Unteu la porcella amb una mica de llard de porc en una safata de forn i incorporeu la mescla anterior per sobre de la carn. Tapeu-la amb film i macereu-la durant 12 hores.
  5. Preescalfeu el forn a 200 °C.
  6. Tapeu les potes de la porcella amb paper d'alumini i afegiu una mica d'aigua a la safata.
  7. Enforneu la porcella amb la pell per a baix durant 1 hora i 30 minuts a 200 °C, afegint salsa de tant en tant. Doneu-li la volta i coeu-la durant 30 minuts més, sense afegir salsa a la carn.
  8. Retireu-la del forn, desosseu-la i reserveu-la.
  9. Talleu les cebes i un gra d'all en daus molt petits (brunoise). Reserveu-ho.
  10. Peleu i talleu les pomes en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-ho a la nevera.
  11. Desfeu la mantega en una olla i escalfeu una ceba i l'all a foc mitjà. Salpebreu-ho.
  12. Incorporeu la farina i torreu-la durant uns minuts.
  13. Afegiu la llet (tíbia) a poc a poc i batre amb les varetes durant 20 minuts fins que la massa s'espesseixi, afegint en els últims 5 minuts la porcella i un polsim de pebre i nou moscada.
  14. Apagueu el foc i aboqueu la massa en una safata. Filmeu a pell i reposeu durant 1 hora a la nevera.
  15. Escalfeu una mica d'oli en una paella i escalfeu la ceba restant, les pomes, unes fulles de llorer i unes llavors de comí a foc mitjà. Salpebreu-ho.
  16. Desglaceu amb el vi brandi i el brou. Pugeu el foc uns minuts perquè s'evapori l'alcohol i coeu-ho durant 10 minuts més a foc mitjà.
  17. Tritureu amb un processador d'aliments l'elaboració anterior amb un polsim de sal fins a obtenir una salsa homogènia i llisa. Reserveu-ho.
  18. Formeu petites boles amb la massa de la nevera i passeu-les per farina, ou batut amb un polsim de sal, i pa ratllat panko.
  19. Fregiu les boletes en un cassó amb oli ben calent i deixeu reposar sobre un paper de cuina.
  20. Per a emplatar, punxeu a cada bastonet una boleta de porcella per a formar les piruletes i serviu-les en un plat. Acompanyeu-les amb la salsa de poma i comí.

INGREDIENTS

½ de porcella Ca Na Paulina
2 llimones
2 cebes
2 grans d'all
2 pomes
2 ous
100 g de mantega
100 g de farina
600 ml de llet
120 ml de vi brandi
100 ml de brou de verdures
Llard de porc
Llavors de comí
Fulles de llorer
Farigola fresca
Farina
Pa ratllat panko
Nou moscada
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
Bastonets de fusta