Vedella amb api
i nabius vermells
2 hores |Mitja | 4 persones
INGREDIENTS
1 kg de faldilla de vedella Ca Na Paulina
2 cebes
2 porros
4 grans d'all
400 g d’api
160 g de nabius vermells
1 taronja
100 g de prunes deshidratades
100 g d'orelluts deshidratats (albercocs
dessecats)
100 g de festucs pelats
50 g d'avellanes
30 g de sucre
60 g de mantega
100 ml de nata
300 ml de brou de verdures
50 ml de vi ranci
1 branca de canyella
Llavors de comí
Cebollí
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
Els plats més sofisticats i deliciosos no tenen per què ser inassolibles per als cuiners amateur: tan sols fa falta seguir la recepta pas a pas i comptar amb ingredients d'alta qualitat per a obtenir un resultat espectacular, tant pel seu sabor com per la seva aparença.
Aquesta vedella farcida amb salsa d'api i nabius vermells és perfecta per a sorprendre els teus convidats per Nadal, Any Nou o alguna altra gran festa.
La carn, farcida amb fruites deshidratades i fruits secs, es cuina al forn en forma de rotllo, i se subjecta mitjançant un fil. Per a acompanyar-la, prepararem dues salses: una d’api i porro que col·locarem a la base del plat, i una altra de nabius vermells, taronja i canyella amb la qual decorarem les racions de carn.
Que aprofiti!
Elaboració
- Peleu i talleu els porros i l’api en daus mitjans (mirepoix). Reserveu-ho.
- Peleu i talleu les cebes i els alls en daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
- Ratlleu la pell i espremeu el suc de la taronja. Reserveu-lo.
- Talleu les prunes i els orelluts en daus petits. Reserveu-ho.
- Piqueu els festucs i les avellanes amb un morter. Reserveu-ho.
- Escalfeu una mica d'oli en una paella i escalfeu les cebes i els alls a foc mitjà. Salpebreu-ho.
- Incorporeu les prunes, els orelluts, els festucs i les avellanes. Barregeu i ofegueu durant 4-5 minuts. Reserveu-ho.
- Espalmeu la faldilla de vedella sobre una superfície i salpebreu-la.
- Empleneu la carn amb el sofregit anterior i lligueu-la amb un fil.
- Enforneu el rotllet de vedella en una safata amb un rajolí d'oli i el vi ranci durant 1 h-1.15 h a 180 °C. Aboqueu de tant en tant els sucs de la safata per sobre de la carn.
- Desfeu la mantega en un cassó i escalfeu els porros, dos alls i l’api a foc mitjà. Salpebreu-ho.
- Incorporeu el brou i la nata. Tapeu i coeu-ho durant 20 minuts.
- Tritureu amb un processador d'aliments l'elaboració anterior fins a obtenir una salsa homogènia i llisa. Rectifiqueu al gust i reserveu-la.
- Desfeu el sucre amb el suc de taronja en un cassó, i incorporeu els nabius, la canyella i un polsim de la ratlladura de taronja, de llavors de comí i de sal. Cuineu-ho a foc lent durant 15 minuts. Reserveu-ho.
- Retireu el fil de la carn i talleu-la en rodanxes mitjanes.
- Per a emplatar, serviu una base de salsa d’api al plat i serviu tres medallons de vedella. Decoreu-ho amb els nabius vermells i empolvoeu una mica de cebollí picat.