Quelitas amb turró
de sobrassada
4 hores |Mitjana | 4 persones
INGREDIENTS
140 g de sobrassada de Mallorca Ca Na Paulina
100 g de formatge mahonés curat Ca Na Paulina
½ llimona
150 g de ametlla mòlta
50 g de mel
20 g de sucre
15 ml de clara d'ou pasteuritzada
200 g de quelites
Canyella mòlta
Tots voldríem preparar un festí de Nadal que agradi i sorprengui els nostres convidats, però de vegades no és fàcil innovar i acabem recorrent a les receptes típiques de cada any.
Si vols ser més original en aquestes festes, et proposem aquest entrant de quelitas amb torró de sobrassada. Combina dos ingredients que ens encanten: el torró, tan apreciat en aquestes dates, i la sobrassada, un dels productes estrella de la gastronomia balear. T'assegurem que el resultat no deixarà indiferent a ningú!
A continuació t'oferim tots els passos per preparar aquesta recepta. I, al nostre Instagram, trobaràs la versió en vídeo. Bon profit!
Elaboració
- Esmicoleu la sobrassada.
- Torreu l’ametlla molta en una paella sense oli a foc mitjà, removent-la constantment durant uns minuts. Reserveu-la i refredeu-la.
- Bateu les clares en un bol fins que espumin. Reserveu-les a la nevera.
- Desfeu el sucre amb la mel en un cassó a foc baix. Coeu-ho fins que quedin integrats en una massa homogènia. Remeneu-ho constantment.
- Incorporeu la sobrassada, la ratlladura de llimona i un polsim de canyella. Coeu-ho un parell de minuts més. Reserveu-ho en un bol.
- Afegiu l'ou blanc i barregeu-ho fort. Coeu-ho durant 2 minuts a foc baix, i ho aneu barrejant constantment.
- Incorporeu les ametlles torrades i torneu-ho a barrejar bé, fins a la seva completa integració. Passeu l'elaboració en un motlle amb paper vegetal i aixafeu-ho bé. Tapeu i deixeu-ho reposar a la nevera durant 2-3 hores, amb un pes a sobre perquè quedi compacte.
- A l’hora d’emplatar, desemmotlleu i talleu el torró de sobrassada en porcions individuals. Serviu-ho a sobre de cada una de les quelitas amb una làmina fina de formatge maonès. T'atreveixes a provar-ho?