Polpeta de pollastre farcit
amb salsa d'albergínies i formatge
1 hora i 30 minuts |Mitjana | 4 persones
INGREDIENTS
2 polpetes de pollastre farcides
Branquetes de romaní i farigola fresques
3 grans d’all
Fons de verdura
50 ml de brandy
Oli d'Oliva Verge Extra
Sal fumada
Pebre
Per a la salsa
1 albergínia
50 g de formatge semicurat
250 g de nata líquida per cuinar
1 gra d’all
1 branqueta de farigola
Herbes provençals
Sal
Pebre
Oli d'Oliva Verge Extra
La poupieta és un plat tradicional de la cuina francesa a base de filets de pollastre enrotllats. En aquesta recepta acompanyem aquesta delícia amb una salsa molt saborosa d’albergínia i formatge fos, guarnida amb nata i all al forn, i acabada amb el toc de les herbes provençal.
Elaboració
- Posau les polpetes en una safata de forn, salpebreu-les i afegiu-hi les branquetes de farigola i romaní, els grans d’all lleugerament esclafats i el brandi. El fons de verdures l’afegirem durant la cocció perquè no s’assequi. També anirem girant les polpetes perquè es daurin per tots els costats. Al principi, rostiu-les tapades, però destapau-les cap al final perquè es daurin.
- Per preparar la salsa, rostiu l’albergínia i l’all al forn. Quan estiguin ben tous, reservau-los i deixeu-los refredar. Un cop estiguin freds, pelau-los.
- Posau l’albergínia rostida i l’all en una paella i esclafau-los bé. Afegiu-hi el formatge i mesclau-ho bé mentre es va fonent.
- Afegiu-hi la nata líquida per cuinar i mesclau-ho bé. Salpebreu la salsa i afegiu-hi una mica d’herbes provençals.
Emplatat
Tallau les polpetes a rodanxes d’un centímetre aproximadament (al gust). Posau una base de salsa amb les rodanxes de polpetes i una mica més de salsa per damunt. Decorau-les amb fulles mini de germinats i pètals.