Presa ibèrica marinada
amb all blanc
2 hores |Fàcil | 4 persones
INGREDIENTS
4 filets de presa ibèrica filetejada de Ca Na Paulina
8 g de gingebre fresc
80 g de sucre panela
100 ml de vi blanc
80 ml de vi Pedro Jiménez
1 llimona
250 g d'ametlles marcona (sense
torrar)
10 g d'all
250 ml d'aigua mineral
250 ml de beguda d'ametlles
2 g espirulina
Cebollí
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
Avui portem una recepta que captivarà als amants de la carn: presa ibèrica amb salsa d'all blanc i espirulina.
La presa de porc ibèric és un tall de carn amb molt de sabor i suculència que es pot cuinar tant a la graella com a la planxa. A Ca Na Paulina hem optat per marinar el tall amb vi blanc i Pedro Ximénez i marcar-ho en la paella. Per a la salsa, hem apostat per una combinació de propietats molt nutritiva en unir l'all, un poderós antioxidant, amb espirulina, una alga marina repleta de vitamines, minerals i proteïnes. Esperem que ho gaudeixis!
Elaboració
- Pelar i tallar el gingebre en daus petits (brunoise). Reservar.
- Ratllar i esprémer la llimona. Reservar per separat.
- Pelar i tallar els alls per la meitat. Reservar.
- Escalfar el vi blanc en una olla, el vi Pedro Ximénez, el gingebre, el sucre i la llimona (suc i ratlladura). Remoure fins a dissoldre el sucre i coure durant un parell de minuts. Reservar.
- Marcar els filets de presa ibèrica en una paella amb una mica d'oli a foc alt. Salpebrar per tots dos laterals. Refredar i submergir en la marinada anterior. Reservar en la nevera durant 2 hores.
- Posar els grans d'all en un cassó amb aigua freda i portar a ebullició. Coure durant 5 segons i refredar ràpidament en un bol amb aigua i gel. Repetir el mateix procés altres dues vegades més per a blanquejar els grans d'all.
- Triturar les ametlles amb els grans d'all blanquejats, l'aigua, la beguda d'ametlles, l'oli d'oliva (35 ml), la sal (3 g) i l'espirulina amb un processador d'aliments. Triturar fins a obtenir una salsa homogènia. Colar (si es desitja) i reservar en la nevera.
- Treure la presa marinada de la nevera i tallar en rodanxes fines. Reservar.
- Per emplatar, col·locar una base d'all blanc d'espirulina i la presa ibèrica marinada. Decorar amb les ametlles i cebollí picat per damunt.