Raviolis de xai
amb salsa de xampinyonss
2 hores |Mitjana | 4 persones
Les festes nadalenques són sinònim de tradició. De reunir-nos amb família i amics per gaudir de la bona companyia i, és clar, també del bon menjar. Però, qui ha dit que no puguem innovar a la cuina?
Si aquest any estàs buscant donar-li un toc diferent a la teva taula de Nadal, et proposem que preparis aquests exquisits raviolis de xai amb salsa de xampinyons, una recepta elegant que seduirà tots els teus comensals.
La pasta wonton farcida de la millor carn de xai tradicional, juntament amb la salsa de xampinyons com a acompanyament formen un plat ben original. Si t'apassiona cuinar, t’encantarà preparar un a un cada ravioli de manera casolana.
Un consell, quan farceixis els raviolis fes-ho amb molt de compte. No t’excedeixis amb el xai, perquè llavors serà més difícil tancar-los i quan els bullis es poden obrir.
Elaboració
- Preescalfeu el forn a 230 °C.
- Col·loqueu l'espatlla de xai en una safata de forn amb un rajolí d'oli, unes branques de farigola, el brou i un pessic de sal i pebre. Enforneu a 230 °C durant 1 hora i 30 minuts, girant la carn a la meitat de la cocció. Aneu abocant el brou de la safata per sobre de la carn per evitar que s'assequi.
- Esmicoleu la cama de xai i reserveu-la.
- Peleu i talleu les cebes, els grans d'all i les pastanagues a daus petits (brunoise). Reserveu-ho.
- Peleu i talleu els xampinyons a quarts. Reserveu-los.
- Peleu i talleu els porros a rodanxes. Reserveu-los.
- Escalfeu una mica d'oli en una paella i ofegueu-hi les cebes i els alls a foc mitjà.
- Desglaceu-ho amb el vi blanc i pugeu el foc perquè s'evapori l'alcohol.
- Incorporeu-hi les pastanagues. Ofegueu-ho durant 5 minuts a foc mitjà. Salpebreu-ho i reserveu-ho.
- Escalfeu una mica d'oli en una paella i ofegueu-hi els porros i els xampinyons a foc mitjà. Salpebreu-ho.
- Incorporeu-hi la nata i coeu-ho tot junt durant 5-7 minuts a foc mitjà-baix.
- Tritureu amb un processador d'aliments l'elaboració anterior fins a obtenir una salsa homogènia. Reserveu-la.
- Estireu una làmina de wonton i col·loqueu al centre una cullerada del sofregit de ceba amb pastanaga i una mica de xai esmicolat. Pinteu les vores de la pasta amb una mica d’aigua i doblegueu-les per fer el ravioli. Premeu-lo bé per tancar-lo. Repetiu el procés fins a elaborar tots els raviolis.
- Bulliu els raviolis en una olla amb aigua i sal durant 3 minuts a foc mitjà. Escorreu-ho amb compte.
- Per emplatar, serviu una base de salsa de xampinyons i col·loqueu a sobre els raviolis de xai amb verdures. Escampeu una mica de formatge parmesà ratllat i serviu-ho.
INGREDIENTS
1 espatlla de xai Ca Na Paulina
20 làmines de pasta wonton
2 cebes
2 porros
2 alls
2 pastanagues
320 g de xampinyons
200 ml de nata
80 ml de vi blanc
300 ml de brou
de carn
Formatge parmesà ratllat
Farigola fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre