Filet de porc
amb crosta de festuc i avellanes
1 hora |Mitjana | 4 persones
La carn de porc és molt atractiva per la seva tendresa, les seves propietats nutricionals i el seu baix contingut en greix. En aquesta recepta hem optat per incorporar una cruixent capa de festuc i avellana, i una suau base de moniato amb el toc fresc i aromàtic de la menta. Els fruits secs, amb gran aportació en proteïnes d'origen vegetal, fibra, greixos saludables i agents antioxidants, contribueixen al manteniment de la salut cardiovascular a més de d’oferir una textura amb gran personalitat. Una recepta de gran valor nutricional i una presentació ideal per a qualsevol ocasió.
Elaboració
- En un bol, ajuntar els alls picats, la ratlladura de llimona, els festucs, les avellanes, el julivert i la menta. Barrejar bé.
- Salpebrar el filet i arrebossar-lo amb la barreja anterior. Reservar. Escalfar el forn a 170º.
- Per a l'acompanyament, pelar i tallar a rodanxes els moniatos i la ceba. Salpebrar.
- Col·locar el filet de porc arrebossat damunt i afegir una mica d'oli i brou de verdures. Afegir els grans d'all i les branques de romaní i farigola.
- Enfornar durant 20 minutos aprox.
- Per a servir, col·locar una base de moniato i ceba i afegir el filet a rodanxes.
INGREDIENTS
2 filets de porc
2 grans d'all picats
1 cullerada de ratlladura de llimona
200 g de festucs picats
200 g d'avellanes picades
5 g de julivert picat
10 g de menta picada
Oli d'oliva
verge extra
Sal
Pebre
Acompanyament
750 kg de moniatos
2 cebes
2 grans d'all
Branques de romaní i farigola
Oli d'oliva verge extra